Γενικά

Απαράδεκτος σφετερισμός, του Νικολάου Μάρτη,

31 Οκτωβρίου 2011

Απαράδεκτος σφετερισμός, του Νικολάου Μάρτη,

Πρώην Υπουργού

Ο κ. Δημήτριος Καψάλης σε επιστολή του με τον ανωτέρω τίτλο στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ της Πέμπτης, 21 Ιουνίου 2011, αναφέρεται στην τότε επικείμενη τοποθέτηση του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων και επισημαίνει ότι οι Σκοπιανοί χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού και ντροπής ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και συνεπώς και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την 6η Σεπτεμβρίου 2011 ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Γκρουέφσκι εγκαινίασε υπό το βλέμμα του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το αεροδρόμιο των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος» και δήλωσε ότι «Η ημέρα για τη χώρα είναι σημαντική καθώς η εικόνα της αλλάζει». Ο λαός της ΠΓΔΜ θα συνειδητοποιήσει, εάν δει μόνο την έκθεση για τη Μακεδονία του Μουσείου Ασμολέεν της Οξφόρδης ή του Λούβρου, που αρχίζει σε λίγες μέρες, ότι η μέρα αυτή που οργανώθηκε άκριτα, είναι μέρα ντροπής για το λαό των Σκοπίων, διότι ποδοπατήθηκε η κραυγαλέα ιστορική αλήθεια, ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες και ότι ο Αλέξανδρος είναι Έλληνας.

Όσοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και θεωρούν τους Σκοπιανούς που είχαν ντυθεί ως αρχαίοι Μακεδόνες στην ως άνω εκδήλωση, ότι είναι Μακεδόνες, είναι ανιστόριτοι, όπως δήλωσε στην επίσημη συνέντευξη του ο Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν Φοξ. Όσοι γνωρίζουν ιστορία θεώρησαν τους εαυτούς τους κομπάρσους θιάσου κωμικού που ο,ργάνωσε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ως Έλληνας (Μακεδών), μετέδωσε στους λαούς που κατέκτησε τον Ελληνικό πολιτισμό και με τους Έλληνες (Μακεδόνες) διαδόχους του, καθιέρωσε την Ελληνική γλώσσα όλων των λαών και ο Χριστιανισμός με την Ελληνική γλώσσα διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Εάν ο Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, δεν θα χρησιμοποιούσε την Ελληνική γλώσσα, της οποίας κατάλοιπα συναντούμε σήμερα σε όλη την Ανατολή.

Στην κατοχή μου έχω ιστορικό ντοκουμέντο-χαρτονόμισμα του Αφγανιστάν, κοπής του 2002 (που αναρτήθηκε από τον Ιncofrom στις 6.8.2010), στο οποίο είνα χαρακτηριστική η επίδραση του Ελληνισμού στο Αφγανιστάν. Το χαρτονόμισμα έχει χαραγμένους ελληνικότατους μαιάνδρους, του Βασιλέως Μεγάλου Ευκρατίδη.

«Η διανοητική συνάντηση των Ελλήνων και των Αράβων (ως συνέπεια της μεταδόσεως της Ελληνικής Παιδείας από τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου), έγραψε στο περιοδικό TIMES της Νέας Υόρκης το 2001 ο Dennis Overbye, υπήρξε το σημαντικότερο γεγονός της Ιστορίας, οι συνέπειες του οποίου είναι τεράστιες στο Ισλάμ, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο». Το κείμενο αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στους Άραβες, την Ε.Ε. και την Αμερική.

Μετά την Διάσκεψη Κορυφής της Λισσαβώνας τον Ιούνιο 1992, οι 15 ηγέτες της ΕΟΚ α­ποφάσισαν ομόφωνα να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, εφόσον η ονομασία της δεν θα εμπεριέχει τη λέξη «Μα­κεδονία». Το θέμα είχε τεθεί από τον Μακεδόνα τότε Πρόεδρο της Ελλη­νικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στην από 3.1.1992 επιστολή του, όπου τόνιζε ότι είναι Μακεδόνας, έγραφε ότι: «Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», και προσέθετε: «Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και συνέχιζε: «Είναι αδιανόητο μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα, που ονόμασαν την Νότια Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία, απο

σκοπώντας στον έλεγχο του Αιγαίου και την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα».

Μετά την προαναφερόμενη απόφαση της Λισσαβώνας, η ΠΓΔΜ πρέπει να αντιληφθεί, ότι δεν θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. εφόσον στο όνομά της περιλαμβάνεται η λέξη «Μακεδονία».

Είχα απευθύνει επιστολή μου στον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ κ. Ιβανώφ, με την οποία του είχα προτείνει την ονομασία «Δημοκρατία των Σκοπίων» ή «Δημοκρατία της Παιονίας», που δεν θα έχει την λέξη «Μακεδονία», αλλά έχει ιστορική αφετηρία και ουσιαστικό περιεχόμενο. Αμέσως μετά θα μπορέσει η χώρα του να γίνει δεκτή στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και θα αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο γειτονικών λαών.

Νίκος Μάρτης, πρώην Υπουργός

Αθήνα 28η Σεπτεμβρίου 2011

Πηγή: http://www.elliniki-gnomi.eu/archives/21284

πηγή: Ζωηφόρος