Τουλουμπάκια γλυκό
29 Ιανουαρίου 2013
-
– ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
– ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 230 gr. – νερο
120 gr. – αλεύρι
110 gr. – βούτυρο
60 gr. – σιμιγδαλι ψιλό
4 – αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού – ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού – αλάτι
για το τηγάνισμα – αραβοσιτέλαιο
– ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600 gr. – ζάχαρη
350 ml. – νερό
2 κουταλιές της σούπας – μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού – χυμό λεμονιού
η ζύμη
- Βήμα 1: Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό,την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και βάζετε να πάρουν μια βράση σε μετρια θερμοκρασία.
- Βήμα 2: Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας ασταμάτητα με σπάτουλα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα.
- Βήμα 3: Αφήστε την ζύμη να κρυώσει 5 λεπτά.
- Βήμα 4: Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, ολόκληρα και ανακατέψτε μέχρι να αφομοιωθούν στην ζύμη.
Σημείωση: Η ζύμη πρέπει να είναι βελούδινη, λεία, σφιχτή και να μην κολλάει.
- Βήμα 5: Σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε την ζύμη να κρυώσει.
- Βήμα 6: Βάλτε την ζύμη σε κορνέ (θα χρησιμοποιήσετε το μεγάλο στόμιο με τα δοντάκια).
- Βήμα 7: Βάλτε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι να κάψει, μόλις κάψει χαμηλώστε λίγο την φωτιά.
- Βήμα 8: Πιέστε το κορνέ πάνω από το λάδι και δημιουργήστε «μπαστουνάκια ζύμης», 5 εκατοστών περίπου κρατήστε το κορνέ με το αριστερό χέρι και με το δεξί κόψτε την άκρη της ζύμης, με μαχαίρι που θα βουτάτε στο νερό, για να μην κόλλάει η ζύμη.
- Βήμα 9: Τηγανίστε τα τουλουμπάκια μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλετε ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν.
το σιρόπι
- Βήμα 1: Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
το σιρόπιασμα
- Βήμα 1: Βουτήξτε τα τουλουμπάκια στο καυτό σιρόπι.
- Βήμα 2: Αφήστε τα, ανακατεύοντας προσεκτικά, να τραβήξουν σιρόπι.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα!
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Εκτέλεση: 30 λεπτά
- Μερίδες: 50 τουλουμπάκια
- Βαθμολογία: 5 (συνολικά 3 ψήφοι)
Θρεπτικά συστατικά:Θερμίδες: Ένα κομμάτι έχει περίπου 100 kcal.
Πηγή: gluko.gr