Εναλλακτικές χρήσεις 9 αντικειμένων που όλοι έχουμε στο σπίτι.
3 Φεβρουαρίου 2013
Συνήθως τα χρησιμοποιούμε κατά του πονοκεφάλου ή ενάντια στον πυρετό. Τώρα ήρθε η ώρα να δράσουν και κατά τις βρομιάς σε λεκάνες τουαλέτας και είδη υγιεινής!
2. Κέτσαπ
Μακράν από τη μακαρονάδα και τις τηγανητές πατάτες, το κέτσαπ κάνει τα μπρούντζινα σκεύη σαν καινούρια. Αρκούν μόνο λίγες σταγόνες και ένα μαλακό πανί και είστε έτοιμοι!
Αν είστε από αυτούς που τρώνε πάνω στο πληκτρολόγιο (και γιατί να μην είστε άλλωστε;) όλο και μερικά ψίχουλα θα υπάρχουν ανάμεσα στα πλήκτρα για να σας το θυμίζουν. Δράστε αμέσως καθαρίζοντας τα κενά με ένα πινέλο μακιγιάζ!
4. Κρεμάστρα με μανταλάκια
Αν είστε καλός μάγειρας αλλά μια συνταγή την χρειάζεστε πού και πού για να σας καθοδηγεί, φροντίστε να τοποθετήσετε μια κρεμάστρα με μανταλάκια στη λαβή του ντουλαπιού, πιάνοντας ανάμεσα το βιβλίο των συνταγών.
5. Μπανανόφλουδα
Πριν… γλιστρήσετε, σκεφτείτε τι έχετε να κερδίσετε από αυτήν! Για ένα γρήγορο γυάλισμα στα παπούτσια σας δεν έχετε παρά να τρίψετε το μέσα μέρος της στην επιφάνεια των υποδημάτων και να σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί. Το ποτάσιο κάνει θαύματα!
6. Κεραμικό μπολ
Δεν είναι μόνο για κρέμες ή ξηρούς καρπούς αλλά μπορεί άνετα να ενισχύσει τον ήχο των MP3 players ή των i-Phones κατά 40%. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μέσα τη συσκευή και αφήστε τα υπόλοιπα να έρθουν μόνα τους!
7. Λευκό ψωμί
Οι δαχτυλιές σε τοίχους και ταπετσαρίες δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Για να καταπολεμήσετε όλους αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι λευκό ψωμί, τρίβοντας στο σημείο που έχετε το πρόβλημα.
8. Οδοντόκρεμα
Φάγατε ψαράκι και μυρίζουν τα χεράκια σας; Ή μήπως καθαρίσατε σκόρδο και κρεμμύδι; Κανένα πρόβλημα! Αφού πλύνετε… δοντάκια πάρτε λίγη από την οδοντόκρεμα και τρίψτε καλά τα χέρια σας. Ε, αυτό ήταν! Ούτε γάτα ούτε… μυρωδιά!
9. Κατακάθι καφέ
Στην περίπτωση του τζακιού, ο καφές κάνει …θαύματα. Απλώστε ένα στρώμα από κατακάθι του καφέ στις στάχτες πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το τζάκι, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα της σκόνης που θα εισπνεύσετε.
Πηγή: alttherapy.blogspot.com