Μεσογειακή διατροφή εναντίον καρκίνου
26 Μαΐου 2013
Ουάσινγκτον
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι επεμβαίνοντας σε ένα συγκεκριμένο στάδιο της ρύθμισης της γονιδιακής έκφρασης, η απιγενίνη σε ρόλο «δασκάλας» εκπαίδευε μαστικά καρκινικά κύτταρα ώστε να συμπεριφέρονται σαν φυσιολογικά, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να πεθαίνουν.
Επιδημιολογικές μελέτες έχουν συνδέσει πολλές φορές την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών με τη θωράκιση του οργανισμού. Ο τρόπος ωστόσο με τον οποίο λειτουργούν οι ουσίες των τροφών αυτών δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος.
Ελπιδοφόρα ευρήματα
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές είδαν ότι η απιγενίνη προσδένεται σε περίπου 160 πρωτεΐνες του οργανισμού υποδεικνύοντας έτσι τον προστατευτικό της ρόλο.
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedingsof the National Academy of Sciences».
Πηγή: tovima.gr