Ντομάτες γεμιστές με αυγά και παρμεζάνα!
21 Οκτωβρίου 2013
Αυτές οι γεμιστές ντομάτες με καλαμπόκι, σχοινόπρασο, τυρί παρμεζάνας και αυγό, συνδυασμένο με λίγο ρύζι ή κριθαράκι και μια παχιά φέτα φρυγανισμένο ψωμί κάνουν αυτή τη συνταγή ένα τέλειο γεύμα το οποίο θα φτιάξετε γρήγορα, εύκολα και κυρίως οικονομικά.
Για τη συνταγή θα χρειαστείς:
- 4 μεγάλες ντομάτες
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- ½ φλιτζάνι φρέσκο ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
- ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο βάλτε τις ντομάτες και με ένα μαχαίρι κόψτε το πάνω μέρος της ντομάτας για να δημιουργήσετε ένα καπάκι.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρέστε απαλά το εσωτερικό της ντομάτας προσέχοντας να μην ανοίξει η ντομάτα.
- Στη συνέχεια πασπαλίστε τις ντομάτες με αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το καλαμπόκι, τα αυγά και τα φρέσκα κρεμμύδια και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος μοιράστε το μείγμα στις 4 ντομάτες ρίξτε από πάνω την φρεσκοκομμένη παρμεζάνα και ψήστε τις ντομάτες για περίπου 50 λεπτά.
- Σερβίρεται ζεστό.
Καλή όρεξη!
Πηγή:joytv.gr