Κλασικά τρουφάκια σοκολάτας
11 Ιανουαρίου 2014

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ρηχό ταψάκι (Pyrex) και όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 45-60 περίπου λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά.
Πλάθετε τα τρουφάκια στο μέγεθος καρυδιού, βουτώντας τις παλάμες σας σε σκόνη κακάο και ύστερα τυλίγετε στη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας. Βάζετε το κάθε τρουφάκι σε μικρά χάρτινα φορμάκια και τα κρατάτε στεγανά κλεισμένα σε κουτί στο ψυγείο, μέχρι να τα σερβίρετε.
Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα, πριν το βάλετε στο ψυγείο, ½ φλ. χοντροαλεσμένα φουντούκια.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη (Nestlé dessert π.χ.),
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο,
2 κουταλιές μπράντι ή λικέρ (το άρωμα που θέλετε), κακάο.
Γαρνιτούρες για να τυλίξετε μέσα τα τρουφάκια:
κακάο, αλεσμένα χαλεπιανά, ψιλά ξύσματα σοκολάτας (την παγώνετε πρώτα καλά πριν την τρίψετε), αλεσμένα μπισκότα amaretti…
Πηγή:philenews.com