Ρεβίθια με σέσκουλα και μαροκινά αρώματα
3 Απριλίου 2014
Ρεβίθια πικάντικα μαγειρεμένα με άφθονα αρώματα μπαχαρικών, συνδυασμένα με χορταρικά και αποξηραμένα βερίκοκα κι αμύγδαλα. Μια ξεχωριστή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 400γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 200γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα
- 2 κουτ. γλυκού harissa *(πάστα καυτερής πιπεριάς)
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100γρ. βερίκοκα ξερά, κομμένα στη μέση
- 600ml ζωμό λαχανικών
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ, καβουρντισμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνετε το κύμινο και τον κόλιανδρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, τα βερίκοκα, το ζωμό λαχανικών και τη harissa και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτετε και τα σέσκουλα και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς πολλά υγρά.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρετε συνοδεύοντας με κουσκούς.
Σημείωση: Η harissa είναι πάστα καυτερής πιπεριάς που χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Βόρειας Αφρικής. Αναζητήστε τη στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ στο τμήμα των έθνικ προϊόντων ή στα πολυάριθμα πλέον έθνικ μπακαλικάκια της γειτονιάς και χρησιμοποιήστε τη με μέτρο και σύνεση, γιατί είναι πολύ καυτερή.
Food Styling: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 0m
Χρόνος ψησίματος : 15m
Έτοιμο σε : 30m
Πηγή: olivemagazine.gr