Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ανοιχτό σάντουιτς με φιλέτο ψαριού σε κρούστα ψωμιού και μυρωδικών

19 Ιουνίου 2014

Ανοιχτό σάντουιτς με φιλέτο ψαριού σε κρούστα ψωμιού και μυρωδικών

Συνταγή TINA WEBB Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γρήγορο, εύκολο, πεντανόστιμο.

Υλικά
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
  • ψίχουλα από 2 φέτες ψωµιού, χοντροτριµµένα
  • 1 κουτ. σούπας  παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φιλέτα ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 μικρή μπαγκέτα (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας), κομμένη στη μέση οριζοντίως
  • 3 κουτ. σούπας σος ταρτάρ (σε βαζάκι στα σούπερ μάρκετ – ή 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 10΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, με τα ψίχουλα ψωμιού, τον παπαρουνόσπορο (προαιρετικά), το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή άλλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα φιλέτα ψαριού. Μοιράζουμε πάνω στα φιλέτα το μείγμα μυρωδικών – ψωμιού και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αλείφουμε την μπαγκέτα με τη σος ταρτάρ, μοιράζουμε τη ρόκα και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή:gastronomos.gr