Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αγκινάρες με πατάτες, αρακά και ντομάτα

18 Νοεμβρίου 2014

Αγκινάρες με πατάτες, αρακά και ντομάτα

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Elena Jeffrey

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey

  • Μερίδες : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος ψησίματος : 40m
  • Έτοιμο σε : 1:10 h

 

 

Βάλαμε και πατάτες και ντομάτα, και κρεμμυδάκια φρέσκα. Την περιποιηθήκαμε τη μαγειριά μας! Αν είστε φανατικός του λεμονιού, τότε παραλείψτε την ντομάτα.

Υλικά

  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες από φύλλα και χνούδια, κομμένες στα 4 ή στα 6 ή 500γρ. πάτους αγκινάρας κατεψυγμένους, κομμένους στη μέση
  • 5 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε μέτριους κύβους
  • 500γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες, τον αρακά, και τις πατάτες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά μέχρι να καλυφθούν με το λάδι.

Βήμα 2

Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Όταν τα λαχανικά πάρουν βράση, προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Προσθέτετε τον άνηθο προς το τέλος του μαγειρέματος.

Πηγή:olivemagazine.gr