Έξω βροχή και κρύο και ήθελα κάτι που να μας θυμίσει καλοκαίρι σήμερα. Σκέφτηκα μια συνταγή με ντομάτα και ψαράκι ελαφριά και καλοκαιρινή… Μια Ναπολιτάνικη συνταγή που πρέπει να κάνετε.. Το «παλαβό νερό» το έχουν πολύ οι Ναπολιτάνοι.. Στην ουσία τα υλικά ποσάρονται σε ένα ζωμό που γίνεται από νερό, κρασί, λάδι, ντομάτα και μυρωδικά. Εμείς σήμερα θα κάνουμε ψαράκι στο παλαβό νερό. Υγιεινό και νόστιμο πολύ με απαλά αρώματα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ετοιμάζουμε το παλαβό νερό βάζοντας 3 ποτήρια νερό με ένα ποτήρι κρασί και μισό ποτήρι λάδι και τα σκόρδα ολόκληρα να βράσουν για 5 λεπτά.
- Μαζί ρίχνουμε τα ντοματίνια που έχουμε κόψει, μπόλικο μαϊντανό χοντροκομμένο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Δεν σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Όταν περάσουν τα 5 λεπτά ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες από το κολοκυθάκι και τις βράζουμε για 1 λεπτό ίσα ίσα να μαλακώσουν.
- Τις ψαρεύουμε από το νερό και τις στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού στο παλαβό νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι..Προσθετουμε και τις ελιές. (Για άλλα ψάρια πιο χοντρά ή πιο μεγάλα ψήνετε λίγο παραπάνω.. για τις γλώσσες 5 λεπτά είναι αρκετά.)