Φακές με φρέσκο κρεμμυδάκι και σόγια
24 Φεβρουαρίου 2015
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον πελτέ. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα ο πελτές. Προσθέτουμε τις φακές και 2 1/2 φλ.τσ. νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τις φακές να σιγοβράσουν με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 45-55 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τη σόγια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις φακές και γαρνίρουμε με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο αν θέλουμε.
Πηγή: cookbox.com.cy