Αρακάς λαδερός
26 Ιουνίου 2015
Υλικά συνταγής
- 500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ματσάκι άνηθο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαγειρέψτε πεντανόστιμα και υγιεινά λαδερά και σερβίρετέ τα στην οικογένειά σας. Είναι σίγουρο πως θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Εκτέλεση
1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά
Πηγή: .argiro.gr