Σαλάτα με ελιές, μανιτάρια και ντοματίνια
1 Δεκεμβρίου 2015
- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20′
- Χρόνος μαγειρέματος: 15′
- Έτοιμο σε: 35′
Σιμόνη Καφίρη
Μια ενδιαφέρουσα ζεστή σαλάτα, ιδανική για τα χειμωνιάτικα καλέσματα. Ταιριάζει πολύ με φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμάκι για να βάζετε επάνω σε κάθε φέτα κουταλιές σαν ντιπ.
Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου
Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 250γρ. ελιές μαύρες, γλυκές (χωρίς κουκούτσι)
- 100γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα (βασιλομανίταρα)
- 250γρ. ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 2 κλαδάκια θυμάρι
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά και μετά τα σουρώνετε.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τρεις κουταλιές σούπας λάδι, ρίχνετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε λίγα λίγα, για μερικά λεπτά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις ελιές και το σκόρδο στο ίδιο λάδι που σοτάρατε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε τις ελιές ζεστές μαζί με τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις ελιές, ανακατεύετε και τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού
Πηγή: olivemagazine.gr