Σολομός με κρούστα τσαγιού
4 Φεβρουαρίου 2016
(για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
2 πορτοκάλια ακέρωτα
2 κουταλιές αλεσμένα φύλλα τσαγιού (μαύρο ή Εarl grey)
4 κουταλάκια βούτυρο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Έπειτα, χτυπάτε στο μίξερ τα φύλλα του τσαγιού, 4 κουταλιές από τη φλούδα πορτοκαλιού που έχετε κρατήσει, αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε τα 3 κουταλάκια βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σολομό (με το κρέας προς τα κάτω) για περίπου 5΄. Γυρίζετε το σολομό και απλώνετε από πάνω το βούτυρο που έχει περισσέψει και ίσες ποσότητες από το μείγμα τσαγιού-πορτοκαλιού. Βάζετε σε κάθε φιλέτο 2 φέτες πορτοκάλι και τελειώνετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο.
Πηγή:ikypros.com