Τι κινδύνους κρύβει η βούτα στη σαλάτα
18 Αυγούστου 2016

Οι κίνδυνοι εγείρονται όταν τρώει κάποιος τη μισή μπουκιά και ξαναβουτάει την υπόλοιπη στο λάδι , εφόσον βέβαι δεν τρώει μόνος του αλλά παρακάθεται σε γεύμα με άλλους.
Η κίνηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να μεταφέρονται βακτήρια από το στόμα στο λάδι και στη συνέχεια στο στόμα των υπολοίπων.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ιατρικό blog του Χάρβαρντ, ο Ρόμπερτ Σμέρλινγκ, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο αναφέρει μία παλαιότερη μελέτη στην οποία είχαν αναλυθεί τα βακτήρια σε κριτσίνια πριν και μετά από διπλό βούτηγμα σε ντιπ.
Η μόλυνση του ντιπ αυξανόταν κατ’ αναλογίαν με τις επαναλήψεις, με τρεις έως έξι εμβαπτίσεις της μασημένης μπουκιάς να οδηγούν στη μεταφορά σχεδόν 10.000 βακτηρίων στη σάλτσα.
Πηγές: Τα Νέα- enallaktikos.gr