Γεμιστός σολομός με αρωματικά
10 Σεπτεμβρίου 2016
- 2 φιλέτα σολομού βάρους (750 γρ. το κάθε ένα περίπου)
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- λίγο δυόσμο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα αγγλική
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς (πρέπει να ψήσουμε το ψάρι στη συγκεκριμένη θερμοκρασία για να γίνει τραγανή η πέτσα του, παράλληλα όμως να παραμείνει ζουμερό).
- Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας (μαϊντανός, άνηθος, μάραθος, δυόσμος και κρεμμύδια) και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το λεμόνι, το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα ψαριού.
- Βάζουμε το ένα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Προσθέτουμε τα 2/3 από το μείγμα των αρωματικών μας πάνω στο φιλέτο (κρατάμε λίγο στην άκρη για το τέλος). Από πάνω βάζουμε το άλλο φιλέτο με το δέρμα προς τα πάνω (οι 2 πλευρές χωρίς την πέτσα να ακουμπάνε στα μυρωδικά).
- Δένουμε με σπάγκο τα φιλέτα για να μην φύγουν από τη θέση τους, σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο λάδι όλο το ψάρι.
- Βάζουμε το ψάρι σε μια σχάρα μέσα στον φούρνο. Από κάτω καλό είναι να έχουμε ένα ταψί (35 Χ 40 εκ.) με νερό για να πέφτουν τα λίπη από το ψάρι.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά και να γίνει τραγανή η πέτσα από έξω.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Το 1/3 από το μείγμα μυρωδικών το σερβίρουμε με το ψάρι.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Tip
Ζητάμε από τον ψαρά να μας ετοιμάσει 2 φιλέτα σολομού συνολικού βάρους 1 1/2 κιλού. Καλό θα είναι να είναι από αντίστοιχα μέρη του ψαριού, ώστε όταν πάει το ένα πάνω στο άλλο να εφάπτονται ομοιόμορφα!
Πηγή: akispetretzikis.com