Πατάτες κυπριακές (Καίτη Μαντζαρίδου)
22 Δεκεμβρίου 2016
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από επάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν. Προσοχή: μη βάλετε στο ταψί καθόλου νερό.
• 1,5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους
• 1,5 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
• 1,5 φλυτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
• αλάτι