Χταποδοκεφτέδες
12 Ιανουαρίου 2019
- Mισό μικρό χταπόδι ή 2-3 κουκούλες χταποδιού (500 γρ.)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πιπέρι κόκκους
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- διάφορα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, βασιλικό)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ξύσμα από 3 λάιμ
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρυγανιά τριμμένη (50 γρ. περίπου)
- 1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πιπέρι
- αλάτι
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 3 κ.σ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από ½ λεμόνι