Ζυμαρόπιτα με λιαστές ντομάτες και φρέσκια ρίγανη
17 Ιανουαρίου 2013
Υλικά
- 2 αυγά
- 2 ποτήρια του νερούφρέσκο γάλα
- 2 ποτήρια αλεύρι μαλακό (για όλες τις χρήσεις)
- 8-10 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
- 300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- 4 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- ελαιόλαδο για το ταψί (άλειμμα)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Το μείγμα είναι αραιός χυλός. Τοποθετούμε άδειο το ταψί νούμερο 36 στο φούρνο, να ζεσταθεί καλά, για 7΄-8΄. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε 4 κ.σ. από το λάδι τους. Βγάζουμε με προσοχή (γιατί καίει) το άδειο ταψί από το φούρνο και το αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο καλά στη βάση και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα τη ζυμαρόπιτα, πασπαλίζουμε με τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και τη φρέσκια ρίγανη. Περιχύνουμε με το λάδι της λιαστής ντομάτας. Ψήνουμε τη ζυμαρόπιτα για περίπου 50΄, ώσπου να ροδίσει.
μερίδες 10Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτάΧρόνος ψησίματος 50 λεπτά
Πηγή: argiro.gr