Πύθωνας επιβάτης χωρίς εισιτήριo επιβιώνει σε πτήση της Qantas (video)
13 Ιανουαρίου 2013
Έναν τεράστιο πύθωνα είχαν συνεπιβάτη όσοι πέταξαν με την πτήση QF 191 της Qantas από την Αυστραλία στην πρωτεύουσα της Παπούα – Νέα Γουινέα, Πορτ Μόρσμπι.
Την ώρα που το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την πόλη Κερνς της Αυστραλίας μια επιβάτης είδε έναν πύθωνα μήκους τεσσάρων μέτρων να κρέμεται από το φτερό του.
Παρότι βρέθηκε σε ύψος 10.000 μέτρων πάνω από το έδαφος, το ερπετό επέζησε.
Εικάζεται ότι ο πύθωνας εισχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτός στο αεροσκάφος και παγιδεύτηκε στο σημείο όπου το φτερό συνδέεται με την άτρακτο και ότι ο αέρας, που έπνεε με ταχύτητες 400 χλμ/ώρα, φαίνεται πως τον ανάγκαζε να βγαίνει συνεχώς προς τα έξω.
Παρότι όλοι πίστεψαν ότι ο πύθωνας δεν θα τα κατάφερνε υπό αυτές τις συνθήκες, με θερμοκρασίες που έφταναν τους -12 βαθμούς Κελσίου, το ερπετό βρέθηκε ζωντανό στο αεροδρόμιο του Πορτ Μόρσμπι.
Ο ειδικός σε ερπετά Ρικ Σάιν από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανέφερε ότι πρόκειται για έναν μη δηλητηριώδη πύθωνα, το μεγαλύτερο σε μήκος του είδους του που ζει στην Αυστραλία και ειδικά στην περιοχή του Βόρειου Κουίνσλαντ.
Παρότι επέζησε την εμπειρία της πτήσης, ο πύθωνας δεν τα κατάφερε και πέθανε στην Παπούα Νέα Γουινέα.
—Ο πύθωνας
Ο πύθωνας ανήκει στο γένος των ανιοβόλων φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια των Πυθωνιδών και στην τάξη των Λεπιδωτών Ερπετών. Απαντώνται στην Αφρική και στην Ασία.
Σήμερα αναγνωρίζονται επτά συνολικά είδη. Η κοινή του ονομασία είναι πύθωνας[2]. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους. Από τα επτά είδη επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι ο «πύθων ο δικτυωτός», ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ. Το βάρος αυτού του πύθωνα μπορεί να φθάσει τα 120 κιλά.
Δείτε το video
Πηγή: econews.gr