Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά
24 Ιανουαρίου 2013
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσρόλα 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ξεσκεπάζουμε το σκεύος.
- Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι οι μελιτζάνες να μείνουν με μια πηχτή σάλτσα αντομάτας.
- Τοποθετούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
- Έπειτα, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στις μελιτζάνες.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Διάρκεια: 1 ώρα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 100 γρ. γαλέτα
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μπάλα μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
Πηγή: lovecooking.gr