Ηλ.Παλιουδάκης: Το μέγιστο Θαύμα του Οσίου Εφραίμ στη κόρη μου
21 Μαΐου 2013
Του Γιώργου Θεοχάρη
Με δάκρυα στα μάτια ο γνωστός τραγουδοποιός και ιεροψάλτης, Ηλίας Παλιουδάκης, ανοίγει τη καρδιά του στο ΄΄Αγιορειτικο Βήμα΄΄ και μιλά για το θαύμα που έζησε στην ενάμιση ετών κόρη του που την έσωσε ο Όσιος Εφραίμ, όπως υποστηρίζει .
‘’Η κόρη ενός Θεού’’, σώθηκε από τον Άγιο Εφραίμ.
Ο κ. Παλιουδάκης σημειώνει:
»Πριν δυόμιση χρόνια που γεννήθηκε η κόρη μου. Μετά από μιάμιση ώρα από την γέννηση της οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα να επιζήσει καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αίμα…
Είχε 6 αιματοκρίτη! Έπαθε ανακοπή και διασωληνώθηκε άμεσα. Ξεκίνησε η διαδικασία και έδινε τη μάχη της. ΕΛΕΓΑ στους γιατρούς ΄΄ δώστε μια ελπίδα ΄΄
Με κοιτάγανε στα ματιά και μου μιλάγανε με αυτά αλλά η ελπίδα δεν υπήρχε. Την είδα στη θερμοκοιτίδα υποστηριζόμενη από τα μηχανήματα.
Γονάτισα μπροστά στη θερμοκοιτίδα και επικαλέστηκα τον Όσιο Εφραίμ.
Ζήτησα αν μπορώ να αφήσω μία εικόνα μέσα στην θερμοκοιτίδα και μου το αρνήθηκαν οι γιατροί καθώς εκεί είναι όλα αποστειρωμένα . Αφήστε το πάνω από την θερμοκοιτίδα, μου είπε η νοσοκόμα.
Άφησα μία εικόνα από τον Όσιο Εφραίμ . Το βράδυ η σύζυγος μου λέει ότι είναι καλύτερα.
Αυτό που βιώνουμε εδώ στην εντατική είναι πρωτόγνωρο, μας είπαν οι γιατροί που με έκπληξη παρακολουθούσαν την εξέλιξη . Διαπιστώνω ότι αυτό που είχα αφήσει πάνω στην θερμοκρασία τα είχαν βάλει πάνω στο σώμα της.
Τάξαμε την μικρή στην Παναγία. Ζούμε ένα θαύμα μου είπαν οι γιατροί. Εάν αυτό το παιδί επανέλθει θα πιστέψουμε περισσότερο σε αυτό που εσείς επικαλείστε, μου είπανε χαρακτηριστικά.
Είχα παρακαλέσει τον Άγιο Εφραίμ, ας φύγει και μέσα από την εντατική ας φύγει όμως αλώβητη…
Μετά από 25 μέρες από την εντατική πήγαμε στο σπίτι μας.
Οι γιατροί μας ζητάνε συνεχώς να μαθαίνουν νέα από την μικρή.
Η κ. Παπαζαφειράτου ήταν η διευθύντρια της κλινικής των νεογνών.
Η κόρη ενός Θεού, το τραγούδι αυτό προέρχεται από αυτή την προσωπική μας ιστορία. Ο Νικος Τερζής που είναι φίλος μου έγραψε αυτό το τραγούδι
Η ψευδαίσθηση του θαύματος είναι μόνο για εκείνους που δεν πιστεύουν και τα αναλύουν όπως εκείνοι θέλουν διασύροντας τα. Εύχομαι καμία στιγμή στη ζωή τους να μη χρειαστεί να βιώσουν θαύμα. Όπως στη δική μου περίπτωση».
Η διαδρομή του Ηλία Παλιουδάκη
Αναφορικά με τη ν ενασχόληση του με τη μουσική και την ψαλτική ο κ. Παλιουδάκης υπογραμμίζει:
»O πατέρας μου, ο Παύλος, ήταν ψάλτης , έτσι έβγαζε το ψωμί του.
Έψαλε στο χωριό Φονέ στα Χανιά της Κρήτης .Οι παππούδες μου ήταν παπάδες. Πάντα στα αυτιά μου ηχούσε η βυζαντινή μουσική.
Στην Αθήνα ήρθα σε ηλικία 25 χρονών και ήμουνα δίπλα στον καθηγητή βυζαντινής μουσικής , τον Κώστα Μουντάκη,στον π.Νικόδημο Καβαρνό με το οποίο κάναμε και δισκογραφική συνεργασία για τα εγκώμια, και τον Σωτήρη Δογάνη ο οποίος βρίσκεται στην θεολογική σχολή και συνεργαστήκαμε και με εκείνον δισκογραφικά.
Τα πατήματα της βυζαντινής συνάδουν με την παραδοσιακή μουσική και την κριτική. Σπούδασα στο Ωδείο των Χανίων,. Λύρα και τραγούδι. Έχω συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό.
Στην Αθήνα έκανα συνεργασίες σε συναυλίες με τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Πίτσα Παπαδοπούλου
Στο σίριαλ με τον Αλέξη Γεωργούλη στο ΜEGA ‘’εραστής δυτικών δυτικών προαστίων’’, τραγούδησα και εγώ εκεί.
Ο καλλιτέχνης και ο ψάλτης που χειρίζεται τη βυζαντινή μουσική αγαλλιάζει. Αν κάποιος έστω και μισό λεπτό την ημέρα να μεταχειριστεί μισό απολυτίκιο της βυζαντινής μουσικής θα διαπίστωνε ότι θα ηρεμούσε απόλυτα. Είναι καταπραϋντικό.
Κάθε φορά που βρίσκομαι στο αναλόγιο έχω την αίσθηση ότι επικοινωνώ με τον Θεό.
Για να πάω στο Άγιο Όρος πρέπει να προετοιμαστώ καταλλήλως…
Ορισμένοι ύμνοι που αναφέρονται στην Παναγία είναι συγκλονιστικοί. Αγνή παρθένε, την Ωραιότητα της παρθενίας…
Απο τους ύμνους πρέπει να μένουμε και στα νοήματα και να τα εφαρμόζουμε στη ζωή μας».
Πηγή:agioritikovima.gr