Ο πιο οικολογικός και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο σας!
20 Σεπτεμβρίου 2013
2. Αλάτι,ξύδι και θερμότητα : Αν και ο συνδυασμός αυτός είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε άλλες περιπτώσεις, εδώ δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα. Ανάψαμε τον φούρνο στους 125 βαθμούς και ψεκάσαμε το σημείο που θέλαμε με ξύδι και ρίξαμε αλάτι στα σημεία που είχαν χοντρά υπολείμματα φαγητού. Το αφήσαμε για 5 λεπτά και σβήσαμε τον φούρνο. Μόλις κρύωσε, σκουπίσαμε τα υπολείμματα. Το συγκεκριμένο μέρος του φούρνου παρόλο που, ήταν το λιγότερο λερωμένο, απέτυχε παταγωδώς να καθαρίσει τα υπολείμματα και ήθελε περισσότερο τρίψιμο σε σχέση, με την κρέμα από σόδα. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, δεν δοκιμάσαμε να κάνουμε κρέμα από ξύδι και σόδα και είμαστε σίγουροι ότι θα είχε τα ίδια αποτελέσματα με το νερό και την σόδα.
3 Σαπούνι με σόδα : Πιστεύαμε πως αυτή θα ήταν ή πιο αποτελεσματική μέθοδος, παρ’ όλα αυτά μας εξέπληξε όταν, είδαμε ότι δεν ήταν αποτελεσματική. Αρχικά ραντίσαμε το λερωμένο σημείο με σόδα και μετά φτιάξαμε ένα μείγμα με βόρακα, υγρό πιάτων, ξύδι και ζεστό νερό. Με ένα σπρέι ραντίσαμε πάνω από την σόδα και το αφήσαμε να δράσει όλη νύχτα. Παρόλο που μας φαινόταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, χάσαμε περισσότερο χρόνο στο τρίψιμο και έμειναν υπολείμματα σαπουνιού.
Για άλλη μια φόρα η σόδα έκανε το θαύμα της και αποδείχτηκε ως το καλύτερο καθαριστικό. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα χρειαστεί να καθαρίσετε τον φούρνο σας, προμηθευτείτε με μαγειρική σόδα και δεν θα χρειαστεί ξανά, να ξοδέψετε περιούσιες σε διάφορα χημικά φάρμακα.