Χταπόδι κοκκινιστό με πράσινες πιπεριές
24 Ιανουαρίου 2014
Μια νόστιμη νηστίσιμη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε ως κυρίως πιάτο, αλλά και νόστιμος μεζές για ούζο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι (για οδηγίες πατήστε εδώ).
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χοντροκόβουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Σε ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά και αφού σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και δέσει η σάλτσα.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο μπορούμε να κόψουμε το χταπόδι σε κομμάτια και μαζί με τη σάλτσα από το ταψί να το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Πηγή: cookbox.com.cy