Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Χταπόδι κοκκινιστό με πράσινες πιπεριές

24 Ιανουαρίου 2014

Χταπόδι κοκκινιστό με πράσινες πιπεριές

b8cc41f2c23fcd5970f74c3c49efafec_LΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 3 ντομάτες χονδροκομμένες
  • 5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 220 ml. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 3 ώρες
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Μια νόστιμη νηστίσιμη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε ως κυρίως πιάτο, αλλά και νόστιμος μεζές για ούζο.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι (για οδηγίες πατήστε εδώ).

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χοντροκόβουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Σε ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά και αφού σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και δέσει η σάλτσα.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο μπορούμε να κόψουμε το χταπόδι σε κομμάτια και μαζί με τη σάλτσα από το ταψί να το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Πηγή: cookbox.com.cy