Μελιτζάνες και κολοκυθάκια τηγανητά
4 Μαρτίου 2014

Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Βάζετε το αλεύρι με το νερό, το αβγό και αλατοπίπερο σε ένα μπολ και ανακατεύετε το μίγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει κουβαράκια. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνετε μια-μία τις φέτες των λαχανικών, τις βουτάτε στο κουρκούτι και τις τηγανίζετε τμηματικά, γυρίζοντάς τις μια φορά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Σερβίρετε τα τηγανισμένα λαχανικά ζεστά, μαζί με τζατζίκι ή γιαούρτι.
Υλικά (για 4 ΑΤΟΜΑ)
2 μεγάλες μελιτζάνες,
2 μάλλον μεγάλα σκουρόχρωμα κολοκυθάκια,
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 φλ. νερό,
1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο,
μπόλικο λάδι για τηγάνισμα,
αλάτι, πιπέρι.
Πηγή:philenews.com