Ταχινόπιτες
1 Απριλίου 2014
Το θρεπτικότατο ταχίνι νοστιμίζει τα φαγητά και το τραπέζι μας με πολλούς τρόπους. Εδώ έχουμε μία συνταγή για πιτάκια με ταχίνι πολύ απλή αλλά με γευστικότατο αποτέλεσμα.
Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι, σκληρό
- 200γρ. ταχίνι
- 1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
- 50γρ. σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε ένα ζυμάρι: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη.
Βήμα 2
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο.
Βήμα 3
Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.
Βήμα 4
Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.
Βήμα 5
Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, στους 180οC.
Μερίδες : 30-40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας : 45m
Χρόνος ψησίματος : 30m
Έτοιμο σε : 1:15 h
Συνταγή:Δημήτρης Σκαρμούτσος
Πηγή: olivemagazine.gr