Γλυκόξυνες γαρίδες
24 Οκτωβρίου 2014
Υλικά
2 κ.σ. μέλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια τόσο το λευκό όσο και τα πράσινα μέρη κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κρεμμύδια ξηρά, σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κοτσάνι σέλινο
2 κ.σ. λάδι
1 μικρό καρότο, κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ξεφλουδισμένο και τριμμένο τζίντζερ
500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Ξίδι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και την κέτσαπ και σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πράσινη πιπεριά, το καρότο, το σέλινο, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατέψτε και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει η πράσινη πιπεριά, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν ροζ. Ρίξτε το ξίδι και τηγανίστε για ένα λεπτό ακόμη. Σερβίρετε το πιάτο με γαρνιτούρα τα κρεμμυδάκια.
Πηγή:ikypros.com