Σκορδόμελο δια πάσα νόσον…
9 Νοεμβρίου 2014

Ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς είναι το σκόρδο με το μέλι και μια ενδιαφέρουσα πατέντα είναι αυτή που προτείνει η Έριν Μπόιλ του Gardenista.
Παίρνουμε ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι, το γεμίζουμε σκελίδες σκόρδου με φλούδα, προσθέτουμε μέλι, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
Σε λίγες μέρες το σκορδόμελο είναι έτοιμο και μπορεί να φαγωθεί με το κουτάλι, να προστεθεί σε ζεστά ροφήματα και να γίνει βάση για το αντιγριπικό ματζούνι της προτίμησής μας, χωρίς αρωματικές παρενέργειες.
Όσο περισσότερο μένουν τα σκόρδα στο μέλι, τόσο ισχυρότερο γίνεται το μίγμα και τα μικρόβια πρέπει να είναι πολύ απελπισμένα για να πλησιάσουν.
Πηγές:bostanistas.gr- filenades.gr