Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ρεβίθια στο φούρνο!

5 Δεκεμβρίου 2014

Ρεβίθια στο φούρνο!

recipe_main_IMG_8455Συστατικά
  •  500 γρ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κάρυ σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό
  • χυμό ή ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κύβους ζωμού λαχανικών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
50′
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρεβιθάδα φούρνου! όσπρια φοβερά, αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σας! Μην τα παραβλέπετε! Φτηνό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό!

  • Εχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σοτάρουμε σε μια κατσαρολίτσα τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1μιση ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα!