Λαχανόρυζο με πράσα
10 Νοεμβρίου 2015
- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20′
- Χρόνος μαγειρέματος: 35′
- Έτοιμο σε: 55′
Γεωργία Κοφινά
Το λάχανο συνδυάζεται μαζί με άλλα εποχικά λαχανικά και γίνεται ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι.
Υλικά
- 1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια
- 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
- 3-4 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
- 1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
- 1 καρότο τριμμένο ή σε κυβάκια (προαιρετικό)
- 2/3 φλιτζανιού λάδι
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, το καρότο (αν χρησιμοποιήσετε), το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ελέγχετε το ζωμό της κατσαρόλας, για να βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του είναι περίπου 3 φλιτζάνια, και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.
Βήμα 3
Προσθέτετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε το λεμόνι, κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό με παστό ψάρι
Πηγή: olivemagazine.gr