Σολoμός Gravlax με σαλάτα φινόκιο
7 Φεβρουαρίου 2016
- 400 γρ.σολoμό gravlax
Για τη σαλάτα φινόκιο
- 1 μεγάλο φινόκιο
- 50 γρ. σχοινόπρασο (ή το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι)
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό πράσινο μήλο
- 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι τεμαχίζουμε τον σολoμό σε λεπτές φέτες και της απλώνουμε διαδοχικά την μία δίπλα στην άλλη.
- Πέρνουμε το φινόκιο και αφαιρούμε ένα όμορφο εξωτερικό φύλλο και το κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόβουμε το πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε στον στρωμένο σολομό και σερβίρουμε από πάνω το φινόκιο.
- Καρυκεύουμε με φρέσκο πιπέρι και αλάτι.
Πηγή: akispetretzikis.com