Τάκος με κιμά
16 Ιουλίου 2016
Για τα τάκος
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
- 80 γρ. αλεύρι ρεβιθιού
- 220 ml νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 τομάτα, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- ½ -1 κ.γ τσίλι σε σκόνη
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη και χωρίς τα σποράκια
- 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- ντομάτες σε κύβους
- λεπτοκομένα κρεμμύδια
- φύλλα μαρουλιού
50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα τάκος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να κάψει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα, το αλεύρι με το νερό και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι από το χυλό(1-2 λεπτά).
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το 1/6 από τον χυλό.
- Ψήνουμε για 40-50 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα 5. Αφήνουμε στην άκρη για κρυώσουν.
- Παίρνουμε μία βάση για muffins και την αναποδογυρίζουμε.
- Διπλώνουμε σε ημικύκλια το κάθε τάκος και το τοποθετούμε ανάμεσα στις δύο ανάποδες κοιλότητες των muffin(να σκεπάσουν την κάθε επιφάνεια που προεξέχει).
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Αφαιρούμε προσεκτικά από τις θήκες των muffin και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την γέμιση
- Βάζουμε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Στην συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι, την πιπεριά τσίλι, την κονσέρβα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αλάτι και καλύπτουμε την κατσαρόλα.
- Την αφήνουμε στη φωτιά για 20-30 λεπτά και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Για το σερβίρισμα
Γεμίζουμε τα τάκος με την γέμιση και τα γαρνίρουμε με ντομάτες, κρεμμύδι και μαρούλι.
Πηγή: akispetretzikis.com