Τσιπούρα στο τρελό νερό
21 Ιουλίου 2016
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 σκ. σκόδρο, ψιλοκομμένες
- ½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 400 γρ. ντοματίνια, κόκκινα και κίτρινα
- 4 κ.σ. λευκό κρασί
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Το «τρελό νερό» το έχουν πολύ οι Ναπολιτάνοι… Στην ουσία τα υλικά ποσάρονται σε ένα ζωμό που γίνεται από νερό, κρασί, λάδι, ντομάτα και μυρωδικά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο καυτό λάδι και ψήνουμε κι από τις δυο πλευρές για 4 – 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε και τον αστεροειδή γλυκάνισο για να αφήσει το άρωμά του.
- Ρίχνουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα ντοματίνια.
- Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο.
- Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια μας.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μας ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: akispetretzikis.com