Πίτα του βοσκού
6 Σεπτεμβρίου 2016
Συστατικά
1 κιλό κιμάς χοιρινός
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 σέλερι
150-200 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο βοδινό
3 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
330 ml μαύρη μπύρα
200 γρ. αρακά
πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και τον αρακά. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να στεγνώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω βάζουμε τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ.
- Ψήνουμε στο γκριλ, στους 200-220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: akispetretzikis.com