Σφολιάτα με φέτα και μελιτζάνα
22 Σεπτεμβρίου 2016
- 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε 8 φέτες
- σπορέλαιο
- 260 γρ. φέτα
- 1 μεγάλη ντομάτα σε 8 λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
- αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- ρίγανη
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό για άλειμμα
- σουσάμι για πασπάλισμα
- λιναρόσπορος για πασπάλισμα
1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τηγανίζουμε τις φέτες τις μελιτζάνας σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
- Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Στεγνώνουμε τη φέτα με λίγο απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στραγγίζουμε να μην έχουν πολλά ζουμιά.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας σε 8 σημεία με ίση απόσταση.
- Προσθέτουμε πάνω από τα κομμάτια φέτας ντομάτα, μελιτζάνα και ρίγανη.
- Αλείφουμε με νερό τα κενά της σφολιάτας και απο πάνω, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Πατάμε τα κενά να κολλήσουν με ένα πιρούνι.
- Κόβουμε τη σφολιάτα στα 8 κομμάτια, πατάμε εκεί που κόψαμε για να κολλήσουν οι δυο σφολιάτες μαζί και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Αλείφουμε τη σφολιάτα με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Πηγή: akispetretzikis.com