Τυρόπιτα Κανταΐφι
3 Σεπτεμβρίου 2018
- 1 πακέτο καταϊφι (500 γρ.)
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το βουτύρωμα
- 300 γρ. κασέρι
- 250 γρ. φέτα
- 300 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 αυγά
- πιπέρι
1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Λιώνουμε τα 100 γρ βούτυρο
- Αφρατεύουμε – ξάνουμε καλά το καταΐφι μας σε ένα μπολ.
- Στρώνουμε το μισό φύλλο καταϊφι στο πυρίμαχο σκεύος
- Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Τα στρώνουμε πάνω από το καταίφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά από την περιφέρεια κενά.
- Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο καταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το καταΐφι ώστε να «κάτσει» καλά πάνω στο ταψάκι.
- Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 «φύλλα» και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι και περιχύνουμε ομοιόμορφα το καταϊφι.
- Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: akispetretzikis.com