Καπονάτα μελιτζάνες
21 Σεπτεμβρίου 2016
Συστατικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο
- 5 ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι λευκό
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για γαρνιτούρα
- κάπαρη, ελιές, λίγο κακάο και κουκουνάρι καβουρδισμένο
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 3×3 εκ. και τις βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και αρκετό ελαιόλαδο να σοταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
- Επειτα προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να γλασάρει προσθέτουμε τις ντομάτες και αυτές κομμένες σε κομματάκια 2×2 εκ. και τα μυρωδικά.
- Βράζουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
- Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι
- Στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το κακάο και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Tip
Το φαγητό πρέπει να είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό και αλμυρό… Το κακάο (μια πρέζα δηλαδή) αν το βάλουμε στο τέλος του φαγητού θα του δώσει πιο πυκνή και έντονη γεύση.
Πηγή: akispetretzikis.com