- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
- Βάζουμε τις γαρίδες μας στον πάγκο και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι.
- Τις αφήνουμε 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
- Σβήνουμε με το μπράντυ.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και τις αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και τα κυδώνια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και περιμένουμε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.
- Παράλληλα, κόβουμε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
- Ψιλοκόβουμε 1-2 πιπεριές και παίρνω το ξύσμα από το λάιμ.
- Βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε τον κύβο.
- Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.
- Κόβουμε τον κόλιανδρο με τα χέρια μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο πιάτο.
- Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.
Πηγή: akispetretzikis.com