Κέικ νηστίσιμο
15 Δεκεμβρίου 2012
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4 φλιτζανιού λάδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρότο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
1 φλιτζάνι καρύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μήλο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 κ. γ. σόδα, διαλυμένη στο χυμό μισού λεμονιού
1 κ. γ. μπέικιν – πάουντερ
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Εκτέλεση
Χτυπάτε με ξύλινη κουτάλα τη ζάχαρη με το λάδι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, λίγα- λίγα και ανακατεύοντας διαρκώς.
Ανακατεύετε τη μπέικιν – πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε λίγο – λίγο στο μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα που έχετε πασπαλίσει ζάχαρη άχνη και το ψήνετε στους 200°C για 1 ώρα.
Πηγή: stamoulis.gr